29.6.2024

Remontin suunnittelu ja rahoitus - näin valmistaudut

Remontti on monelle kodinomistajalle sekä unelma että haaste. Oikein toteutettuna se voi nostaa kodin arvoa, lisätä asumismukavuutta ja parantaa asunnon energiatehokkuutta. Mutta, kuten usein käy, remontin suurin este on budjetti. Kuinka arvioida remontin todelliset kustannukset ja kuinka varmistaa, että lainahakemus saa myönteisen päätöksen? Tässä artikkelissa käydään läpi askeleet, joiden avulla voit suunnitella remonttisi budjetin ja rahoituksen onnistuneesti.

Jenni T.
Remonttilaina

Remontin tarpeen ja laajuuden määrittely

Ennen kuin voit arvioida remontin kustannuksia, sinun on tiedettävä, mitä haluat tehdä. Onko kyseessä pieni pintaremontti, kuten maalaus ja lattiapäällysteen uusiminen? Vai onko suunnitelmissa suurempi projekti, kuten kylpyhuoneen tai keittiön täydellinen uudistus? Mitä laajempi ja monimutkaisempi projekti, sitä suuremmat ovat yleensä kustannukset.

 • Kartoita tarpeet ja toiveet: Ennen suunnittelun aloittamista, mieti mitkä ovat remontin todelliset tarpeet. Onko kyseessä pelkästään ulkonäöllinen päivitys vai tarvitseeko asunto rakenteellista korjausta? Tee lista toiveistasi ja priorisoi ne.
 • Käy läpi vanhat piirustukset: Jos sinulla on käytössäsi kodin alkuperäiset tai aikaisemmat piirustukset, ne voivat antaa arvokasta tietoa seinien sijainnista, putkista ja muista rakenteista.
 • Harkitse ammattilaisen konsultaatiota: Joskus on hyvä idea käyttää sisustus- tai rakennussuunnittelijaa varmistamaan, että remontti vastaa sekä toiminnallisia että esteettisiä tarpeitasi.

Tarjousten ja arvioiden kerääminen

Kun tiedät remontin laajuuden, on aika ottaa yhteyttä ammattilaisiin. Useimmissa tapauksissa on suositeltavaa pyytää vähintään kolme eri tarjousta, jotta saat kattavan käsityksen kustannuksista. Muista, että halvin tarjous ei aina ole paras. Tarkista ammattilaisten referenssit ja varmista, että heillä on tarvittavat luvat ja vakuutukset.

 • Valitse oikeat yhteistyökumppanit: Tutki potentiaalisten urakoitsijoiden tai ammattilaisten taustoja. Katso heidän aikaisempia töitään, lue arvosteluja ja tarkista suosituksia.
 • Täsmälliset tiedustelut: Kun pyydät tarjousta, varmista, että annat yksityiskohtaiset tiedot remontista. Mitä tarkempi kuvaus, sitä tarkempi tarjous.
 • Käy läpi tarjouksen yksityiskohdat: Varmista, että ymmärrät tarjouksen jokaisen kohdan. Tämä auttaa välttämään mahdolliset väärinkäsitykset ja lisäkustannukset myöhemmin.

Yllättävien kustannusten varautuminen

Vaikka olisit kuinka huolellinen remonttisi suunnittelussa, on aina olemassa mahdollisuus yllättäville kustannuksille. Vanhoissa rakennuksissa saatetaan törmätä odottamattomiin rakenteellisiin ongelmiin tai muihin haasteisiin. Siksi onkin järkevää varata budjettiin noin 10-20% lisämäärärahaa yllättävien kustannusten kattamiseen.

 • Tutki rakennuksen historiaa: Tieto aikaisemmista remonteista ja mahdollisista ongelmista voi auttaa ennakoida potentiaalisia yllätyksiä.
 • Budjetoi ylimääräinen puskuri: Kuten mainittu, 10-20% puskuri on hyvä lisätä alkuperäiseen budjettiin. Tämä antaa sinulle liikkumavaraa, jos ja kun yllätyksiä ilmenee.
 • Keskustele urakoitsijan kanssa mahdollisista riskeistä: Ammattilaisilla on usein hyvä näkemys siitä, missä potentiaaliset riskit voivat piillä. Heidän kokemuksensa voi auttaa sinua varautumaan yllättäviin tilanteisiin.
 • Lainahakemuksen valmistelu

  Kun tiedät remontin kustannusarvion, on aika alkaa harkita rahoitusvaihtoehtoja. Monille tämä tarkoittaa remonttilainan hakemista. Valmistaudu lainahakemukseen seuraavilla askeleilla:

  • Oma taloustilanne: Pankki tai muu lainantarjoaja haluaa nähdä todisteita siitä, että voit hoitaa lainanmaksun. Tämä tarkoittaa säännöllisiä tuloja ja kohtuullista velkasuhdetta. Varmista, että kaikki luottotietosi ovat kunnossa ennen lainahakemuksen tekemistä.
  • Kodin arvo: Jos otat asuntoon kiinnitetyn lainan, lainanantaja haluaa tietää kodin nykyisen arvon ja arvioidun arvon remontin jälkeen. Tämä voi vaatia asunnon arvioinnin ammattilaisen toimesta.
  • Selkeä suunnitelma: Lainanantajat suosivat hakijoita, jotka esittävät selkeän ja järkevän suunnitelman siitä, miten he aikovat käyttää lainatut varat.

  Vaihtoehtoiset remontin rahoitusmuodot

  On syytä muistaa, että perinteinen pankkilaina ei ole ainoa tapa rahoittaa remontti. Muita vaihtoehtoja ovat esimerkiksi kotitalousvähennys, joka voi vähentää työvoimakustannuksia, tai energiatuki, jos remontti parantaa asunnon energiatehokkuutta.

  Hyvin suunniteltu remontti on puoliksi tehty

  Remontin suunnittelu ja rahoitus ovat kaksi tärkeää askelta kohti unelmiesi kodin toteutumista. Arvioimalla kustannuksia huolellisesti ja valmistautumalla perusteellisesti lainahakemukseen voit varmistaa, että projektisi etenee sujuvasti alusta loppuun. Muista, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty!

  Hae paras laina netistä vertailemalla!

  Hae paras laina netistä vertailemalla!

  Voit hakea edullista lainaa 500€ - 60 000€ väliltä eri käyttötarkoituksiin tai yhdistää lainasi edullisemmaksi jopa 15 vuoden maksuajalla. Lainahakemus ei sido sinua mihinkään ja voit tehdä päätöksen rauhassa lainavertailun jälkeen.

  Lainavertailuun

  Remontin suunnittelu ja rahoitus - näin valmistaudut

  Listen on
  Listen on Spotify