8.6.2024

Yhdistelylainan hakeminen - tarvittavat dokumentit ja vinkit

Yhdistelylaina voi olla loistava vaihtoehto henkilöille, jotka haluavat yhdistää useita lainoja yhdeksi selkeämmäksi kokonaisuudeksi. Yhdistämällä lainat voi usein saavuttaa paremman korkotason ja säästää kuluissa, mutta yhdistelylainan hakemiseen liittyy tiettyjä valmistelutoimenpiteitä. Tässä artikkelissa käymme läpi, miten voit valmistautua yhdistelylainan hakemiseen ja mitä dokumentteja tarvitset mukaasi.

Jari M.
Yhdistelylaina
Voit hakea yhdistelylainaa helposti, kunhan olet selvillä nykyisestä tilanteestasi

1. Selvitä nykyiset lainatiedot

Ennen kuin haet yhdistelylainaa, on tärkeää tietää nykyisten lainojesi kokonaissumma, korkoprosentit ja jäljellä olevat maksuajat. Näiden tietojen avulla voit laskea, paljonko yhdistelylainaa tarvitset ja mikä laina-aika ja korko sopii sinulle parhaiten.Mieti realistisesti, kuinka paljon voit kuukausittain laittaa lainanlyhennykseen ja kuinka kauan lainan takaisinmaksu kestää. Tämä auttaa sinua pysymään kurissa ja välttämään yllätyksiä tulevaisuudessa.

Vinkki: Tutustu verkkopankkisi "lainat"-osiossa nykyisiin lainoihisi tai ota yhteyttä lainanantajiisi saadaksesi tarkat tiedot lainoistasi.

2. Kerää tarvittavat dokumentit

Lainanantajat haluavat varmistaa, että pystyt maksamaan lainasi takaisin. Tätä varten he saattavat pyytää seuraavia dokumentteja:

  • Palkkatodistus tai todistus tuloistasi: Lainanantajat haluavat nähdä, että sinulla on säännölliset tulot, joilla voit hoitaa lainanmaksusi.
  • Kopio henkilöllisyystodistuksestasi: Tämä voi olla passi, ajokortti tai muu virallinen henkilöllisyystodistus.
  • Todistus nykyisistä lainoistasi: Lainanantajat haluavat tietää tarkasti, minkälaista velkaa olet yhdistämässä ja minkälaisilla ehdoilla.

3. Selvitä luottotietosi

Monet lainanantajat tarkastavat luottotietosi ennen lainan myöntämistä. Jos sinulla on maksuhäiriömerkintöjä, se saattaa vaikuttaa lainapäätökseen tai korkoprosenttiin. Ennen hakemuksen jättämistä kannattaa siis tarkistaa luottotiedot ja varmistaa, ettei niissä ole virheitä.

Vinkki: Voit tarkistaa luottotietosi kerran vuodessa ilmaiseksi luottotietoyhtiöiltä, esimerkiksi Suomen Asiakastiedolta.

4. Vertaile eri lainanantajia

Yhdistelylainojen korot ja ehdot saattavat vaihdella eri lainanantajien välillä. Kannattaa siis vertailla eri lainanantajia ja löytää paras mahdollinen tarjous. Muista ottaa huomioon sekä korko että muut lainaan liittyvät kulut.

Koron vaikutus yhdistelylainan kokonaiskustannuksiin

Otetaan oletuksena, että haluat ottaa yhdistelylainan, jonka suuruus on 10 000 € ja takaisinmaksuaika 5 vuotta.

  • Lainanantaja A tarjoaa lainaa 6 %:n vuosikorolla. Tämä tarkoittaisi, että viiden vuoden aikana maksaisit noin 1 160 € korkokuluja.
  • Lainanantaja B tarjoaa samaa lainaa 8 %:n vuosikorolla. Tällöin maksaisit noin 1 580 € korkokuluja viiden vuoden aikana.

Vaikka 2 %:n ero vuosikorossa saattaa vaikuttaa pieneltä, se voi tarkoittaa satojen eurojen eroa lainan kokonaiskustannuksissa.

Muut yhdistelylainan lainakulut

Lisäksi korkoihin, lainoilla voi olla muita kuluja, jotka vaikuttavat lainan kokonaiskustannuksiin.

  • Lainanantaja X tarjoaa 10 000 € yhdistelylainan 7 %:n vuosikorolla ja ilman avausmaksua tai kuukausittaisia tilinhoitomaksuja.
  • Lainanantaja Y tarjoaa samaa lainaa 6,5 %:n vuosikorolla, mutta perii 100 € avausmaksun ja 5 € kuukausittaisen tilinhoitomaksun.

Vaikka Lainanantaja Y:n korko on alhaisempi, avausmaksu ja kuukausimaksut voivat tehdä siitä kalliimman vaihtoehdon pitkällä aikavälillä.

Näiden esimerkkien avulla voimme nähdä, että pelkkä korkoprosentti ei kerro koko totuutta lainan kustannuksista. On tärkeää ottaa huomioon kaikki lainan kulut, kun vertailet eri lainanantajia.

5. Ota yhteys neuvonantajaan

Jos et ole varma, mikä yhdistelylaina sopii sinulle parhaiten, voit kääntyä talousneuvojan puoleen. He voivat auttaa sinua ymmärtämään lainaehdot ja löytämään parhaan ratkaisun taloudelliseen tilanteeseesi.

Yhdistelylaina voi helpottaa taloudellista tilannettasi

Yhdistelylainan hakeminen voi olla hyvä ratkaisu, jos haluat yhdistää useita lainoja yhdeksi kokonaisuudeksi ja säästää koroissa ja kuluissa. Valmistautumalla hyvin ja keräämällä tarvittavat dokumentit voit tehdä lainanhakuprosessista sujuvampaa ja varmistaa parhaat ehdot lainallesi. Muista aina vertailla eri lainanantajia ja harkita neuvonantajan apua, jotta löydät parhaan mahdollisen ratkaisun taloudelliseen tilanteeseesi.

Hae paras laina netistä vertailemalla!

Hae paras laina netistä vertailemalla!

Voit hakea edullista lainaa 500€ - 60 000€ väliltä eri käyttötarkoituksiin tai yhdistää lainasi edullisemmaksi jopa 15 vuoden maksuajalla. Lainahakemus ei sido sinua mihinkään ja voit tehdä päätöksen rauhassa lainavertailun jälkeen.

Lainavertailuun

Yhdistelylainan hakeminen - tarvittavat dokumentit ja vinkit

Listen on
Listen on Spotify